Süt Kızartması Bu Lezzete Bayılacaksınız Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı mısır nişastası
- Çeyrek su bardağı şeker
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik un
- 2 çorba kaşığı şeker
- Yeterince sıvı yağ
Süt Kızartması Bu Lezzete Bayılacaksınız Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereye süt ,şeker ,nişasta, tarçın ve limon kabuğunu alıp uygunca çırpıpıp orta ateşe alalım. Kıvam alana kadar çırpalım.
- Uygun bir kabı yağlayıp muhallebimizi dökelim.
- Oda ısısında soğuyunca buzdolabına alıp 2 saat bekletelim.
- Diğer yandan kaplaması için materyallerimizi karıştırıp dolaptan çıkarmış olduğumuz tatlımızı dilimleyip evvel sosumuza daha sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağda kızartalım.
- Soğuyunca servise hazır.