Süt Marineli Bol Baharatlı Çiğer Yahni Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo ciğer
- 1 su bardağı süt marine için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz çok doldurmadan
- Yarım çay bardağı su artırıla bilir
- 1.5 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Maydanoz
Süt Marineli Bol Baharatlı Çiğer Yahni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çiğerlerin üzerine sütü döküyoruz 15 dakika bekletiyoruz sonra yıkayıp 5 dakika süzgeçte tutuyoruz.
- Teflon tavada yağımızı kızdıralım ciğerleri ek edelim evvel yüksek ateşte 2 dakika karıştıralım sonra üzerini örtelim 10 dakika kadar kavuralım.
- Sonra piyazlık doğranmış soğanı ek edelim doğranmış biberlerimizi soğanlar ölene kadar kavuralım domatesin kabuklarını soyalım küp küp doğrayıp ek edelim üzerini örtelim.
- Domates suyunu salana kadar bekleyelim ve tuzunu baharatlarını ek edelim suyunu katalım 5 dakikada kadar bu türlü pişirelim altını kapatalım biraz yemeğimiz dinlensin sonra üzerine maydanoz serpelim servis edelim afiyet olsun.