Süt Mısırlı Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yarma
- 1 çay bardağı süt mısır
- 4 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Süt Mısırlı Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yarmayı çok hoş yıkamanız gerekiyor yani en az ön tane sudan geçirin suyunuz yeterlice beraklaşıncaya kadar yıkayın .
- Uygun bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve yumuşayıp çatlayana kadar kaynatın.
- İyice yumuşadıktan sonra mısırı ekleyin ,bir taşım daha kaynatın.
- Bu ortada yoğurtlu meyhanesini hazırlayın .
- Uygun bir kaba yoğurtu alın ,yumurtayı kırın ,unu da ekleyin ve uygunca çırpın.
- Çorbanın suyundan azar azar ekleyin ve karıştırın .
- Yoğurt kesilmesin diye ve yoğurtla çorbayı birleştirin .
- Karıştırarak 3-4 taşım kaynatın.
- Tereyağı da naneyle kızartıp üzerine dökün.
- Bu ortada tuzu çorbaya en son atın kesilmesini önlüyor. Yapanlara afiyet şifa olsun ????.