Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Süt Mısırlı Ayran Aşı Çorbası

Süt Mısırlı Ayran Aşı Çorbası
0
104

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Süt Mısırlı Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarma
  • 1 çay bardağı süt mısır
Meyhanesi için;
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Süt Mısırlı Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yarmayı çok hoş yıkamanız gerekiyor yani en az ön tane sudan geçirin suyunuz yeterlice beraklaşıncaya kadar yıkayın .
  2. Uygun bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve yumuşayıp çatlayana kadar kaynatın.
  3. İyice yumuşadıktan sonra mısırı ekleyin ,bir taşım daha kaynatın.
  4. Bu ortada yoğurtlu meyhanesini hazırlayın .
  5. Uygun bir kaba yoğurtu  alın ,yumurtayı kırın ,unu da ekleyin ve uygunca çırpın.
  6. Çorbanın suyundan azar azar ekleyin ve karıştırın .
  7. Yoğurt kesilmesin diye ve yoğurtla çorbayı birleştirin .
  8. Karıştırarak 3-4 taşım kaynatın.
  9. Tereyağı da naneyle kızartıp üzerine dökün.
  10. Bu ortada tuzu çorbaya en son atın kesilmesini önlüyor. Yapanlara afiyet şifa olsun ????.
Süt Mısırlı Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı haşlanmış fasulye1 su bardağı yarma2 su bardağı yoğurt (Artırabilir)5-6 su bardağı su (Artırabilir)1yemek kaşığı nane2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı Haşlanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Erzurum Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 adet yumurta2 yemek kaşığı un4 su bardağı yoğurt (ekşimiş yoğurdunuz varsa onu bu çorbaya katarak değerlendirebilirsiniz)2 su bardağı su1 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı aşotu (Önceden salamurası yapılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Ayran Aşı Çorbası Köfteli Tanımı İçin Materyaller 3 çorba kaşığı nohut (Haşlanmış)6 çorba kaşığı buğday1 su bardağı yoğurt2 tatlı kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz1 bardak et suyu yoksa sorun yok2.5 su bardağı suEt suyu yoksa biraz daha su eği Köftesi için Biraz kıyma az tuz kara biber yoğrulcak ufak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Buz Üzere Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış buğday1 su bardağı haşlanmış nohut2.5 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı kuru nanePulbiberTuz Buz Üzere Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Buğday ve nohutu bir gece evvelce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı buğday1 su bardağı kadar haşlanmış nohut1 su bardağı süzme yoğurtTaze ve kuru naneSızma zeytinyağıTuzYeteri kadar soğuk su ve dilerseniz buz Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Buğdayları çokça yıkayıp 1 gece evvelden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt