Süt Reçeli (Karamelli Şeker Lezzeti) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
Süt Reçeli (Karamelli Şeker Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü derin bir tencereye alalım kaynamaya bırakalım kaynamaya başlayınca altını kısarak 20 dakika pişirelim. Şekeri ve vanilyayı ek edelim karıştıralım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Karbonatı ek edip karıştıralım bu esnada süt kabaracaktır ben bu esnada altını kapatıp orta göz ocağa alıp, altını büsbütün kıstım bu biçimde ortalama 40 dakika koyu kıvam ve kahverengi olana kadar pişirdim.
- Bu esnada dikkat edelim çok fazla koyulaşmasın ocaktan almadan evvel ki kıvamı pekmez kıvamına gelene kadar.
- Daha pürüzsüz bir kıvam olması için 1-2 dakika blendırdan çektim. Ben iki ölçü hazırladım.
- Tamamen kuru kavanozda koruma edelim.
- Süt reçeli için mümkünse açık organik süt kullanılırsa çok daha hoş olur yahut tam yağlı süt kullanarak hazırlayabilirsiniz.