Sut recelini ilk olarak teyzemin hazırladığı o harika Pazar kahvaltılarının birinde tanıdım Adını dahi hic duymadığım Sut receli ile olan aşkımız işte o Pazar kahvaltısında başladı Sonrasında ise evimin vazgecilmezleri arasına girdi
Sizlerde sut receli ile tanışmakta gec kalanlardan iseniz daha fazla vakit kaybetmeyin diye hemen malzemeleri vereyim
imagessutrecelinedirsutrecelinasilyapilir5ad3c672147d2
5 su bardağı taze sut
1 su bardağı şeker
1 silme cay kaşığı kabartma tozu
Sut Receli Nasıl Hazırlanır?
Oncelikle sut ve şekeri tencereye koyarak kaynamasını bekleyin Kabınız ne kadar derin olursa o kadar iyi olur cunku kabartma tozu ekleyince karşılaşacağınız manzara iki ayağınızın bir papuca girmesine neden olabilir
Kaynayan sut ve şekerin icerisine bir cay kaşığı kadar kabartma tozunu ekleyin ve elektrikli cırpıcı ile cırpmaya başlayın Kaynadıkca rengi bal rengine donecektir Bu recelinizin olduğunun bir gostergesidir Sakın ama sakın karıştırmayı bırakmayın cunku karıştırmayı bıraktığınız anda dibi tutabilir Buda koku bir ta ve kokuya sebep olur
Sur recelinin iyice kaynamasını ve kıvamına gelmesine musade edin Recel kıvamına gelince altını kapatın Pişen sut recelimizi kavanoza koyuyoruz Soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz Dolapta en az iki ay dayanacaktır
Sizlerde sut receli ile tanışmakta gec kalanlardan iseniz daha fazla vakit kaybetmeyin diye hemen malzemeleri vereyim
imagessutrecelinedirsutrecelinasilyapilir5ad3c672147d2
5 su bardağı taze sut
1 su bardağı şeker
1 silme cay kaşığı kabartma tozu
Sut Receli Nasıl Hazırlanır?
Oncelikle sut ve şekeri tencereye koyarak kaynamasını bekleyin Kabınız ne kadar derin olursa o kadar iyi olur cunku kabartma tozu ekleyince karşılaşacağınız manzara iki ayağınızın bir papuca girmesine neden olabilir
Kaynayan sut ve şekerin icerisine bir cay kaşığı kadar kabartma tozunu ekleyin ve elektrikli cırpıcı ile cırpmaya başlayın Kaynadıkca rengi bal rengine donecektir Bu recelinizin olduğunun bir gostergesidir Sakın ama sakın karıştırmayı bırakmayın cunku karıştırmayı bıraktığınız anda dibi tutabilir Buda koku bir ta ve kokuya sebep olur
Sur recelinin iyice kaynamasını ve kıvamına gelmesine musade edin Recel kıvamına gelince altını kapatın Pişen sut recelimizi kavanoza koyuyoruz Soğuyunca da ağzını kapatıp dolaba kaldırıyoruz Dolapta en az iki ay dayanacaktır