elektronikci
FD Üye
Süt Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt (1 litre)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Süt Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütü ve şekeri derin yapışmaz bir tencereye alıyoruz, iyice karıştırıyoruz.
- Orta ateşte arada bir karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz, kaynamaya başladıktan sonra kabartma tozunu ekliyoruz.( burada püf noktası, tencereye başka bir yere alarak eklerseniz, kabartma tozunu eklediğinizde taşma yapmaz).
- Rengi koyulaşana kadar, güzelce karıştırıyoruz. Boza kıvamını aldıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Ve kavanozlara koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Buzdolabında 1 gün dinlendikten sonra tüketime hazır. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.