Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü derin bir tencereye koyuyoruz ve üzerine şekeri ekleyerek kısık ocakta şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Ara sıra karıştırarak uygunca kaynatıp ağırlaşmasını sağlıyoruz.
- Rengi hafif sararıp ağırlaşmaya başladığında karbonatı ekliyoruz ve orta sıra karıştırıyoruz.
- Hemen kıvam ve renk almıyor 1,5 -2 saat kaynanası gerekiyor.
- Kıvam ve renk aldıktan sonra saklayacaksak sıcak sıcak kavanoza koyup vakumluyoruz.
- Hemen tüketilecek ise soğuduktan sonra buzdolabında koruma ediyoruz.