Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süt Reçeli

Süt Reçeli
0
39

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Süt Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Süt Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü derin bir tencereye koyuyoruz ve üzerine şekeri ekleyerek kısık ocakta şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Ara sıra karıştırarak uygunca kaynatıp ağırlaşmasını sağlıyoruz.
  3. Rengi hafif sararıp ağırlaşmaya başladığında karbonatı ekliyoruz ve orta sıra karıştırıyoruz.
  4. Hemen kıvam ve renk almıyor 1,5 -2 saat kaynanası gerekiyor.
  5. Kıvam ve renk aldıktan sonra saklayacaksak sıcak sıcak kavanoza koyup vakumluyoruz.
  6. Hemen tüketilecek ise soğuduktan sonra buzdolabında koruma ediyoruz.
Süt Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt