Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Süt Reçelli İrmikli Lokumlar

Süt Reçelli İrmikli Lokumlar
0
97

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından 2 parmak fazla şeker
  • 1 tepeleme su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
Kullandığım su bardağı 200 ml


Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Vanilya ve kremşanti hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alalım karıştıralım, ocağa alalım kaynayana kadar daima karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, yaklaşık 4-5 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  2. Altını kapatıp vanilya ekleyerek karıştıralım oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim bu esnada orta t karıştıralım yahut üzerine değecek formda streçfilm ile kapatalım.
  3. Oda sıcaklığına gelen muhallebiye toz kremşanti ekleyip 1-2 dakika çırpalım üzeri streçfilm ile kapatalım.
  4. Soğuması için buzdolabına kaldıralım 2-3 saat soğumaya bırakalım. Şayet aceleniz varsa buzlukta donmasına müsaade vermeden en fazla bir saat bekleyelim.
  5. İyice soğuduktan sonra muhallebiden istediğiniz boyutlarda kesimler kopararak yuvarlayalım. Hindistan cevizine bulayarak ortalarına hafif bir formda bastıralım. Üzerini istediğimiz üzere soslarla süsleyerek buz dolabında kaldıralım.
  6. Ben üzerinde süt reçelli tercih ettim siz meyve sosları çikolata sosu yahut sade olarak hazırlayabilirsiniz çok sık yaptığım en sevilen tatlılardan.
  7. Şekil verirken zorlanırsınız elinizi hafif ıslatarak hal verebilirsiniz. Hindistan cevizinin içine attıktan sonra toparlamak daha kolay oluyor. Afiyet olsun ????????.
Süt Reçelli İrmikli Lokumlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İrmikli Minik Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler 7 yemek kaşığı irmik7 yemek kaşığı şeker3 su bardağı süt1 paket vanilya1 paket krem şanti Üzeri için; Hindistan ceviziFındıklı draje1 tatlı kaşığı kakao İrmikli Minik Lokumlar Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencereye sütü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı İçin Malzemeler 2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyuYarım su bardağı su1 su bardağı şeker1 çay bardağı nişasta ( mısır nişastası)1 tatlı kaşığı tereyağı Dilimledikten sonra bulamak için; Küçük bir kase hindistan cevizi Portakallı Kolay Lokumlar Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Reçelli Ekmek Tanımı İçin Materyaller 4 su bardağı tepeleme un2.5 çay bardağı süt (Ilık olacak)1 paket vanilin1 paket kuru maya4 yemek kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)1 yumurta İç harcı için Çilek reçeliİncir reçeliİsteğe bağlı istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
İrmikli Lokum (Kremşantisiz) Tanımı İçin Malzemeler 2,5 su bardağı sütYarım su bardağı şeker1 çay bardağı irmik1 paket vanilya İrmikli Lokum (Kremşantisiz) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İrmik, süt ve şeker tencerede karıştırılarak pişirilir. Koyu kıvam alınca ocaktan alınır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
İrmikli Lokumlar Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı süt *1 su bardağından 1*parmak eksik irmik *Yarım su bardağı toz şeker *1 paket krem şanti *1 yemek kaşığı kakao *1 5 su bardağı hindistan cevizi İrmikli Lokumlar Tarifi Yapılışı Öncelikle tenceremize süt, şeker ve irmiği bırakalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt