Resimli Sut Tatlısı Tarifi ,
Sut Tatlısı Tarifi ,
Malzemeler
1 litre sut
1 su bardagi un
1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi margarin
12 tane damla sakizi
1,5 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1poset Droetker krem santi
12 cay bardagi sut( kremsantiyi cirpmak icin)
imagessuttatlisitarifiresimli5ad3fb7ba2db9
Yapılışı:
Sutu tencereye koyup seker un, nisasta ilave edip orta ateste karıştırarak pişirin
Kaynamaya basladiginda 1 yemek kasigi margarin ve vanilya, damla sakizi ekleyin
34 dakika kadar daha kaynatip ocaktan alın
Oda sıcaklıgına geldiginde buzdolabında 1 saat bekletin
1 poset kremşantiyi yarim cay bardagı buzdolabında soğutulmuş sut ile 23 dakika cırpın
Soğuyan muhallebiyi ekleyip 56 dakika daha cırpın
Buyuk boy borcam tepsiyi hafif sıvı yağla yağlayın karısımı yayarak dokun
Buzdolabında 34 saat soğutun cıkardıktan sonra dilimleyerek yuvarlatın servis tabağina alın
Uzerine arzuya gore meyveli veya cikolatalı soslardan dokebilirsiniz
Afiyet Olsun
Sut Tatlısı Tarifi ,
Malzemeler
1 litre sut
1 su bardagi un
1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi margarin
12 tane damla sakizi
1,5 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1poset Droetker krem santi
12 cay bardagi sut( kremsantiyi cirpmak icin)
imagessuttatlisitarifiresimli5ad3fb7ba2db9
Yapılışı:
Sutu tencereye koyup seker un, nisasta ilave edip orta ateste karıştırarak pişirin
Kaynamaya basladiginda 1 yemek kasigi margarin ve vanilya, damla sakizi ekleyin
34 dakika kadar daha kaynatip ocaktan alın
Oda sıcaklıgına geldiginde buzdolabında 1 saat bekletin
1 poset kremşantiyi yarim cay bardagı buzdolabında soğutulmuş sut ile 23 dakika cırpın
Soğuyan muhallebiyi ekleyip 56 dakika daha cırpın
Buyuk boy borcam tepsiyi hafif sıvı yağla yağlayın karısımı yayarak dokun
Buzdolabında 34 saat soğutun cıkardıktan sonra dilimleyerek yuvarlatın servis tabağina alın
Uzerine arzuya gore meyveli veya cikolatalı soslardan dokebilirsiniz
Afiyet Olsun