elektronikci
FD Üye

Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı pirinç
- 1 fiske tuz
- Tarçın
- Fındık parçacıkları
Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 2 su bardağı pirinçi soğuk suda yıkıyoruz fazla yıkamayalım nişastası gitmesin iyice sütlacın kıvamını veren o sonuçta.
- Pirinci 4 su bardağı sıcak suda pişiriyoruz pilavdan daha fazla pişmiş olacak şekilde.
- Eğer suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz ve tabanını sürekli kontrol edin çünkü sütlaç da bir parça dibe tutma yanık kokusu hiçbir şekilde gitmiyor ve sütlacın tadını bozuyor.
- Pişen pirinçlerin üzerine sütü şeker ,vanilyayı (bir fiske tuz da atarım ben) ekleyin ve kısık ateşte ara sıra karıştırın.
- İlk başta koyulaşmıyor gibi gelebilir ama zamanla koyulaşacak.
- Koyulaşınca sıcak sıcak kaplara bölelim. Soğuyunca streç filmle kaplayıp dolaba kaldırabiliriz.