Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlaç (Annem Usulü)

Sütlaç (Annem Usulü)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sutlac-annem-usulu.jpg

Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 fiske tuz
Üzerini Süslemek İçin;
  • Tarçın
  • Fındık parçacıkları

Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 2 su bardağı pirinçi soğuk suda yıkıyoruz fazla yıkamayalım nişastası gitmesin iyice sütlacın kıvamını veren o sonuçta.
  2. Pirinci 4 su bardağı sıcak suda pişiriyoruz pilavdan daha fazla pişmiş olacak şekilde.
  3. Eğer suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz ve tabanını sürekli kontrol edin çünkü sütlaç da bir parça dibe tutma yanık kokusu hiçbir şekilde gitmiyor ve sütlacın tadını bozuyor.
  4. Pişen pirinçlerin üzerine sütü şeker ,vanilyayı (bir fiske tuz da atarım ben) ekleyin ve kısık ateşte ara sıra karıştırın.
  5. İlk başta koyulaşmıyor gibi gelebilir ama zamanla koyulaşacak.
  6. Koyulaşınca sıcak sıcak kaplara bölelim. Soğuyunca streç filmle kaplayıp dolaba kaldırabiliriz.
Sütlaç (Annem Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt