Sütlaç Ve Zerde Süperliği Tanımı İçin Gereçler
Sütlaç için;
- Yarım su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 7-8 kaşık şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 2 kaşık nişasta
- Yarım bardak pirinç
- 5 su bardağı su
- 7-8 kaşık şeker
- 2 kaşık nişasta
- Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 kaşık kuş üzümü
- 2 kaşık dolmalık fıstık
Sütlaç Ve Zerde Harikalığı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütlaç yapılışı ;Pirinçler su ile pişirilir. Çok az suyla nişasta çözündürülür sonra pirinçlerin üzerine ek edilir.
- Sütün üzerine haşlanan pirinç suyundan alınır ılınan süt pirinç üzerine ek edilir.
- Sonra şekeri de ek edip kıvam alana kadar pişirilir.
- Zerde yapılışı;Pirinçler su ile pişirilir.
- Üzerine fıstık ve üzümü de ekliyoruz. Çok az suyla nişasta ve zerdeçal çözündürülür. Pirinçlerin üzerine ek edilir. Şekerde ilave edilir. Kıvam alana kadar pişirilir.
- Sunum yapılacak kaba evvel sütlaç konuşur biraz koyulaşmadınız bekleyin sonra zerreden koyun ve üzerini fıstık ve üzüm ile süsleyebilirsiniz.