Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
6 porsiyon için
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 su bardağından bir parmak fazla şeker
- 2 su bardağı su Bardak ölçüm( 200ml)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta (Yarım su bardağı su)
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Yıkadığımız pirinçleri 2 su bardağı suyla ocağa alıyoruz.
- Suyuna çekene kadar kaynatıyoruz.
- Akabinde sütü ek edip bir taşım kaynattıktan sonra şekeri ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayınca farklı bir yerde2 kaşık nişastayla yarım su bardağı suyu karıştırıp tenceremize ekliyoruz.
- Kaynamaya başlayan sütlacımızı kısık ateşde 10 dakika daha kaynattıktan sonra akabinde beklemeden kaselere döküyoruz.
- Üzerinin katmanının buruşuk olmasını isterseniz sıcak sıcak keselere dökün.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın 1 gece beklerse sütlacınız daha lezzetli olacaktır daha fazla yapmak isterseniz üstteki gereçleri 2 katına çıkarıp yapabilirsiniz @gonulden_tarifler.