Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 2 kg süt
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Sütlaç Tanımı Yapılışı
- Pirinç güzelce yıkayıp bir tencereye koyalım.
- Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyelim ve pirinç açılana kadar kısık ateşte pişirelim.
- Sütümüzü açılmış olan pirinçlerin üzerine dökelim ve 30 dakika orta ateşte pişirelim.
- Üzerine şekerimizi ekleyelim. 15 dakika daha pişirelim.
- Nişastayı ve vanilini ekleyelim ve 15 dakika daha pişirelim.
- Kepçe yardımı ile sütlaçlarımızı kaselere alalım .
- Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyetler olsun.