Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- ️1 su bardağı pirinç
- ️3 su bardağı su
- ️5 su bardağı süt
- ️1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- ️1 yemek kaşığı nişasta
- ️1 paket vanilya
Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı pirinç yıkandıktan sonra tencereye alınır.
- 3 su bardağı su ile pişirilir.
- Pişince 5 bardak süt dökülür.
- Ortada karıştırılarak kaynaması beklenir.
- Kaynayınca 5 dakika pişirilir.
- Sonra şeker dökülür.
- Biraz kaynayınca, 1 yemek kaşığı nişasta yarım çay bardağı soğuk suyla çırpılır ve sütlaca dökülür.
- Sonra vanilya dökülür ve 5 dakika daha kaynatılır.
- Kaplara alınıp oda ısısında soğuyunca buz dolabına kaldırılır ???? afiyet olsun ????.