elektronikci
FD Üye
Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı pirinç (50 gr.)
- 1 su bardağı su (200 ml.)
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml.)
- 4-5 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci süzgeçte bir defa yıkayalım ki nişastası gitmesin tencereye koyalım 1 su bardağı su ile birlikte pişirelim kapağını kapatalım.
- Orta derece de orta sıra karıştırarak suyu çekene kadar pişirelim.
- 1 litre sütten 1 bardak ayıralım ,kalan 800 ml sütü pirinçlerin üzerine ekleyeli.
- 10-15 dakika kaynatalım, orta sıra karıştıralım bu etapta pirinçlerin pişmesini denetim edelim.
- Ayırdığımız 1 bardak süt ile pirinç ununu bir kapta güzelce karıştıralım ve kaynayan sütümüze ek edelim.
- 1 bardak şekeri de ek edip 5-10 dakika kaynatıp altını kapatalım. (şeker oranı daha fazla olmasını isterseniz tadına bakıp ekleyebilirsiniz).
- Vanilya da koyalım kapağını kapatıp 5 dakika bekleyelim.
- Kaselere servis edelim.
- Sunum yaparken tarçın, fındık ile sunum yapabilirsiniz.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı