Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı kırık pirinç
- 1 litre süt
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta (Buğday yada mısır farketmez)
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın.
- Üzerine suyu ek edip ocağın altını açın ve pişmeye bırakın.
- Pişen ve suyunu çeken pirinçlerin üzerine sütü ekleyin ve karıştırın akabinde şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kaynamaya başlayan süte bir kasede nişastayı 4 yemek kaşığı suyla karıştırıp açalım ve tencere sütun üzerine dökün.
- Akabinde vanilyayı ekleyerek karıştırın biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ocaktan alın.
- Kaselere alarak soğumasını bekleyin dolapta 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????