Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 su bardağından bi parmak az şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı pirinçi yıkadıktan sonra 2 çay bardağı su ve bir fiske tuz ile pişirelim.
- Bu esnada bir çay bardağı süt ile nişastayı bi kasede özeyelim.
- Pirinç pişince sütü ek edip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca şekerini ve nişastalı karışımı ek edip 7-8 dk daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Fırında yapacaksanız yanmaz fırın kaplarına koyup bi tepsi içine yerleştirelim ve tepsiye kapların yarısına gelecek halde soğuk su koyalım.
- Fırının en üst katında 250⁰ de üzerileri kızarana kadar bekleyip çıkaralım.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı