Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla osmancık pirinç
- 1 litre+2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 limon kabuğu
- 2 çorba kaşığı nişasta
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel 1 çay bardağı su ve sütün içine pirinçlerimizi koyup içindeki suyu çekene kadar yaklaşık 7-8 dk pişiriyoruz. Daha sonra içine 1 litre sütümüzü ek ediyoruz.
- Pirinçler pişene orta ateşte ortada bir dinine tutmaması için karıştırarak yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.
- Pirinçler piştikten sonra şekerimizi ve limon kabuğumuzu ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz (Çünkü şeker pirinçler biraz dirileştiriyor)
- Daha sonra 1 çay bardağı sütün içinde nişastayı açıp topaklanmaması için çok yavaş bir biçimde kaynayan sütümüze karıştırarak ek ediyoruz. Mama kıvamı alana kadar yaklaşık 10 dk daha pişirdikten sonra kaseleremize dolduralım. Afiyet olsun.