
Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı pirinç (200 ml)
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinçi yıkayıp süzelim ve tencereye aktarıp üzerine iki su bardağı suyu da ekleyip pirinç lapa olana kadar pişirelim, ortada karıştıralım tabanı tutmasın.
- Sütü ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edelim ve iki yemek kaşığı buğday nişastasını bir yemek kaşığı su ile çözülmesini sağlayıp kaynayan tatlıya ekleyip kıvamı gelene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Pişen sütlacı sıcak sıcak kaselere hisse edip üzerine tarçın ve limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun.