
Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
- 2 litre süt
- Orta uzunluk kasede şeker
- Orta uzunluk kasede nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı pirinç
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinçlerimizi suda yıkıyoruz. Ve küçük bir tencerede pişiriyoruz.
- Pişen pirincimizi kenara alıyoruz.
- 2 litre sütümüzü orta uzunluk bir tencereye alın ve nişastayı açmak için içerisinden bir kase süt çıkarın.
- Isınan sütümüze şeker, pirinç ekliyoruz sonra farklı bir kapta belirtilen ölçüdeki nişasta ile tıpkı ölçüde süt ekliyoruz çırpma teli ile karıştırın. İçine bir paket vanilya koyuyoruz.
- Kaynayan sütümüze hazırladığımız karışımı yavaş yavaş ekliyoruz süratlice karıştırıyoruz ve kıvam alan sütlacımızın altını çabucak kapatıyoruz ve kaselere dolduruyoruz.
- Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.