Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilya
- 4 su bardağı su (yarım bardağı nişastayı açmak için)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp ocağın üstüne alalım ve haşlayalım.
- Haşlanan pirinçlere süt ve şekeri ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca nişastayı uygun bi tabağa alalım ve yarım bardak suyla açalım ve kaynayan sütun içine dökelim.
- Katılaşınca ocaktan alıp sütlaç tabaklarımıza alıp fırına verelim .
- 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika üstü kızarana kadar bekleyelim.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.