
Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremize 1,5 çay bardağı yıkanmış olan pirinçimizi alıyoruz.
- Üzerine 4 su bardağı su ek ediyoruz ,kaynayana kadar orta ateşte,kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz (ara orta karıştıralım tabanına yanmasın ).
- Pirinçimiz suyunu çektikten sonra 1 litre sütü tenceremize ek ediyoruz kaynayana kadar orta ateşte karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
- Sonra 1 bardak sütü ve vanilyayı ek ediyoruz.
- 5 dakikada o denli kaynatıyoruz sonra ocağı kapatıyoruz .
- Dinlendikten sonra servis edebiliriz. ????.