Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 3 lt süt
- 2 su bardağı pirinç
- 2.5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü bir tencerede kaynamaya bırakın ,diğer tarafa farklı bir tencereye pirinçleri koyup üzerine gelecek kadar su ekleyip kaynatın ve altını kapatıp kaynayan süte ek edin .
- Sonra şekeri ilave edip 15 dk altı kısın pişirmeye devam edin .
- Daha sonra bir kasede nişasta ve unu az bir su ile açıp yavaş yavaş sütlaca ek edin .
- Altı kısık biçimde 20 dk orta ara karıştırıp pişirin.
- En son 1 paket vanilya katın ve kaselere boşaltın.
- Eğer fırına vermek istiyorsanız bir kasede 1 çay bardağı soğuk süt ile 1 yemek kaşığı şekeri eritip sütlaçların üzerine gezdirip fırın tepsisine dizin ve tepsiye koyup üstleri kızarana kadar fırına verin .
- Sonra süslemesi ve servisi sizin zevkiniz olsun afiyet ile????.