Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütlaç

Sütlaç
0
14

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sutlac.jpg

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su (pirinçleri pişirmek için)
  • 8 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz (ekleyin mutlaka)

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alın.
  2. Üzerine suyu ekleyip suyu çekene kadar pişirin. (ortalama 7 dk).
  3. Sütün yarısını haşlanan pirinçlerin üzerine ekleyip kaynatmaya devam edin.
  4. Kaşık yardımıyla orta ara karıştırın. (ortalama 15 dk).
  5. Kalan sütü ve şekeri, tuzu da ek edin ve 15 dakika daha kaynatın.
  6. Ocağın altını kapatın.
  7. Kabuk tutan sütlaç çok daha hoş olur. Bu yüzden ocağın altını kapatınca hiç beklemeden kaselere boşaltın.
  8. Sütlaçlar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

♨️servis esnasında üzerine tarçın yahut dövülmüş fındık ek edebilirsiniz.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt