Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su (pirinçleri pişirmek için)
- 8 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz (ekleyin mutlaka)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlerimizi yıkayıp derin bir tencereye alın.
- Üzerine suyu ekleyip suyu çekene kadar pişirin. (ortalama 7 dk).
- Sütün yarısını haşlanan pirinçlerin üzerine ekleyip kaynatmaya devam edin.
- Kaşık yardımıyla orta ara karıştırın. (ortalama 15 dk).
- Kalan sütü ve şekeri, tuzu da ek edin ve 15 dakika daha kaynatın.
- Ocağın altını kapatın.
- Kabuk tutan sütlaç çok daha hoş olur. Bu yüzden ocağın altını kapatınca hiç beklemeden kaselere boşaltın.
- Sütlaçlar soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
servis esnasında üzerine tarçın yahut dövülmüş fındık ek edebilirsiniz.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı