Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 kg süt (4 su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı pirinci bol su ile yıkayıp süzdükten sonra, pirinçleri içine 2 su bardağı su koyduğumuz tencereye alıyoruz.
- Pirinçler suyu büsbütün çekinceye kadar orta ateşte pişiyoruz.
- Pirinçler büsbütün suyunu çekince 1 kg sütü ek edip, orta ara karıştırarak kaynayıp kıvam almasını bekliyoruz.
- İstediğimiz kıvamı aldığında 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket şekerli vanilini ekliyoruz.
- Karıştırarak 3-5 dakika (şeker büsbütün eriyinceye kadar) daha kaynatıp ocaktan aldıktan sonra kaselere döküp soğuduktan sonra isteğe nazaran üzerine tarçın serpip afiyetle yiyoruz.