Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlaç

Sütlaç

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kahve fincanı pirinç (Yasemin pirinci)
  • 1 kg süt (Hazır paket süt kullanıyorum)
  • 1 paket vanilya
  • Ortalama 4 tatlı kaşığı nişasta (Tepeleme dolu olmayacak)
  • Ortalama 1,5 su bardağı toz şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye 2 su bardağından biraz az soğuk( oda sıcaklığında) su ekleyerek pirinçleri haşlıyorum.
  2. Pirincin suyu çekmesini beklemiyorum yumuşadığında üzerine sütü ek ediyorum.
  3. Tencerenin kapağını kapatmıyorum. Ortada karıştırarak( pirinçlerin top olup yapışmaması için) sütün kaynamasını bekliyorum.
  4. Kaynamaya başladığında ocağın altını biraz kısıp ( mum alevi üzere olmayacak lakin orta kararlı ateşten biraz daha az. ) 1,5 su bardağı şeker ilave ediyorum eriyene kadar karıştırıyorum. Şayet tatsız gelirse tadına bakarak azar azar şeker ilave ediyorum. ( şekerin tadı markaya nazaran değişkenlik gösterdiğinden bazen 2 bardak şeker de ek edebiliyorum. ).
  5. Yarım su bardağı soğuk(oda sıcaklığında) suyun içinde 2 tatlı kaşığı nişastayı eritip ocaktaki sütlaca ekleyerek karıştırıyorum. 5 dk karıştırarak kıvamını denetim ediyorum. Şayet kıvam almadıysa yarım su bardağı suyun içinde birebir ölçü nişastayı eritip tekrar ekliyorum ve karıştırıyorum. Denetim ederek eklenmesini tavsiye ediyorum, farklı yoğunlukta sevilen bir tatlı sütlaç.
  6. Kıvamı istediğim gbi olduğunda ocağın altını kapatıyorum. Soğuk su ekledim tekrar kaynasın diye beklemiyorum. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyerek karıştırıyorum.
  7. Kaselere bölüp soğumaya bırakıyorum.
  8. Fırına vermek istenirse ;Kaplara boşalttıktan sonra fırını 180 dereceye ayarlıyorum.
  9. Fırın tepsisine kaseleri yerleştiriyorum ve kaselerin tabanı suda kalacak biçimde su dolduruyorum. Sık sık denetim ediyorum üzerleri pembeleştiğinde fırından çıkarıp soğumaya bırakıyorum.
  10. Üzerinde tarçın yada ince kıyılmış ceviz içi ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tam Ölçülü Fırında Sütlaç Tanımı İçin Materyaller 1 kg sütYarım çay bardağı pirinç400 ml su1 su bardağı şeker3 yemek kaşığı mısır nişastası (Orta tepeleme) Tam Ölçülü Fırında Sütlaç Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle yıkanmış pirinç ile suyu pirinçler yumuşayana kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı pirinç1,5 su bardağı sıcak su (Pirinçi haşlamak için)1 litre süt1,5 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı (Tepeleme)Mısır nişastası Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci, sıcak su ekleyerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı pirinç2 çay bardağı su1,5 litre süt2 çay bardağı şeker (damak zevkinize nazaran artırabilir yada azaltabilirsiniz)1 tatlı kaşığı nişasta1 paket vanilya Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Tam Ölçülü Sütlaç Tanımı İçin Materyaller 1750 ml. ( 7 su bardağı ) sütÇay kaşığının ucuyla tuz40 gram ( 1/4 (çeyrek) su bardağı ) pirinç ( ayıklanıp yıkandıktan sonra ılık suda bir saat bekletilmiş )100 gram ( 2/5 su bardağı ) toz şeker50 gram ( 5 yemek kaşığı ) nişasta Tam Ölçülü Sütlaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller 1 litre süt1 litre su1 su bardağı pirinç1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilin Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı 1 bardak pirinci tencereye alıp üzerine 1 litre su ekleyip pişiriyoruz. Su çekince ve pirinçler yumuşayınca 4 bardak süt ekleyip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt