elektronikci
FD Üye
Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 – 300 gram balkabağı (hokkaido da olabilir)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 su bardağından biraz az süt
- 1 tavuk bulyon tableti
- Tuz ve karabiber
- 5 su bardağı su veya varsa hakiki etsuyu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lezzet ve vitamin deposu olan kabak çorbamızı kış aylarında şifa niyetine yapıp içebilirsiniz.
- Öncelikle balkabağımızı ve patatesi ve soğanımızı da soyup küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz.
- Sıvı yağımızla biraz kavurup tavuk bulyonumuzu tuzunu ve karabiberini ilave edip 5 bardak suyumuzu da ekleyip sebzelerimiz yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakıyoruz.
- Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra ısımızı orta ateşe alıp blender yardımıyla sebzelerimizi parçalıyoruz.
- Kaynayan çorbamıza sütümüzü de ilave edip iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyetler olsun ????.