Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket pedibör bisküvi
- Tahin
- Ceviz
- 1 kg balkabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabağımızı soyup, küp küp doğruyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine şeker, su ekleyip ocakta yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra robottan geçiriyoruz.
- Muhallebi için; tereyağı hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz. Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra ocaktan alıp tereyağı ekliyoruz.
- Yağ eriyene kadar tekrar karıştırıyoruz.
- Bisküvimizi robottan geçiriyoruz.
- Kuplarımızın tabanına bir yemek kaşığı bisküviden koyup, muhallebimizi bölüştürüyoruz.
- Muhallebimiz soğuduktan, sonra üzerine pasta sıkma torbasıyla kabağı sıkıyoruz buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Sonra, arzuya göre tahin ve cevizle servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun ????????