Resimli Sutlu Basit Tatlılar
Limonlu Sutlac
Malzemeler
1 litre sut
yarım cay bardağı pirinc
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 kucuk poşet pirinc unu (ikisi toplam 70gr)
1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
1 paket vanilya
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b1998bb
Hazırlanması
Sutu, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın Kaynayınca 1 bardak suda erittiğiniz pirinc ununu ve limon kabuğunu ekleyin pirincler yumuşayana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin Kuplara paylaştırıp tarcın ile susleyin
Muhallebili Gullac
Malzemeler
9 gullac yaprağı
6 su bardagı sut
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 cay bardağı nar tanesi
1 cay bardağı dovulmuş ceviz
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b2e98af
Tarifi
Sutu tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişce bir tepsiye 12 kepce kadar dokun Gullac yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp kucuk bir kasenin icine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer gullacları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sutle paket uzerindeki tarife gore hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları ice doğru kapatın Gullacları servis tabağına ters cevirerek alın Uzerini dovulmuş ceviz ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın
Keşkulu Fukara
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinc unu
1 corba kaşığı nişasta
4 su bardağı sut
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı hindistancevizi
Suslemek icin
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b44ad3b
Tarifi
On hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dovun 1 kahve fincanı pirinc ununu ve 1 corba kaşığı nişastayı cok az sut ile ezip, topaksız hale getirin Sutu tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sutun bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin uzerine dokup bekletin Kaynayan sute, ezilmiş pirinc unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Sut koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sutu ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkulun uzeri goz goz olana dek surekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkulu ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile susleyip servis yapın
Tavuk Goğsu Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre sut
3 kahve fincanı şeker
Tarcın uzerine serpmek icin
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b598af6
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Uzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Sut ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana kadar surekli karıştırıyoruz
5 Islak borcama dokup, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Uzerine tarcın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz
Limonlu Sutlac
Malzemeler
1 litre sut
yarım cay bardağı pirinc
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 kucuk poşet pirinc unu (ikisi toplam 70gr)
1 adet limonun kabuğu, rendelenmiş
1 paket vanilya
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b1998bb
Hazırlanması
Sutu, pirinci ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın Kaynayınca 1 bardak suda erittiğiniz pirinc ununu ve limon kabuğunu ekleyin pirincler yumuşayana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ilave edin Kuplara paylaştırıp tarcın ile susleyin
Muhallebili Gullac
Malzemeler
9 gullac yaprağı
6 su bardagı sut
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 cay bardağı nar tanesi
1 cay bardağı dovulmuş ceviz
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b2e98af
Tarifi
Sutu tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişce bir tepsiye 12 kepce kadar dokun Gullac yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp kucuk bir kasenin icine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer gullacları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sutle paket uzerindeki tarife gore hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları ice doğru kapatın Gullacları servis tabağına ters cevirerek alın Uzerini dovulmuş ceviz ve nar taneleriyle susleyerek servis yapın
Keşkulu Fukara
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinc unu
1 corba kaşığı nişasta
4 su bardağı sut
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 corba kaşığı hindistancevizi
Suslemek icin
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b44ad3b
Tarifi
On hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dovun 1 kahve fincanı pirinc ununu ve 1 corba kaşığı nişastayı cok az sut ile ezip, topaksız hale getirin Sutu tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sutun bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin uzerine dokup bekletin Kaynayan sute, ezilmiş pirinc unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Sut koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sutu ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkulun uzeri goz goz olana dek surekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkulu ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile susleyip servis yapın
Tavuk Goğsu Tatlısı
Malzemeler
3 kahve fincanı un
Yarım paket margarin
1 litre sut
3 kahve fincanı şeker
Tarcın uzerine serpmek icin
imagessutlubasittatlilar5ad3f0b598af6
Hazırlanışı
1 Tencerede yarım paket margarini eritiyoruz
2 Uzerine 3 kahve fincanı un ekleyip, 2 3 dakika kavuruyoruz
3 Sut ve şekeri aynı anda tencereye ekliyoruz
4 Katılaşana kadar surekli karıştırıyoruz
5 Islak borcama dokup, buzdolabında 1 saat bekliyoruz
6 Uzerine tarcın serpip, dilimleyip servis yapıyoruz