Sutlu Biber Turşusu nasıl yapılır
Sutlu Biber Turşusu Tarifi
Sutlu Biber Turşusu Malzemeler :
1 Kg Carliston Biber
1 Kalıp Sert Beyaz Peynir
5 Kg Koyun veya Keci Sutu
Tuz
imagessutlubibertursusu5ad3eeb8dea6b
Sutlu Biber Turşusu Yapılışı :
Sut iyice kaynatılır
Peynirin de tuz oranı gozonune alınarak arzu edilen oranda tuz ilave edilir
Sut bir kenarda ılınmaya bırakılır ( Yoğurt mayalanacak sutten biraz daha ılık olmalıdır )
Biberler 34 cm uzunluğunda doğranır
Doğranan biberler 1 litrelik kavanozun yarısını dolduracak kadar doldurulur
Kavanozdaki biberlerin uzerini biriki parmak gececek kadar kırıklı sert beyaz peynir konulur
Sutun ılıklığı onemlidir Yoğurt icin tercih edilen sıcaklıktan, biraz daha ılık sut kavanozlara ağzına kadar doldurulur
Kavanozlar sıkıca kapatılır
Ters cevrilen kavanozlar, bir sofra bezi uzerine alınarak uzerleri sıkıca ortulur Sofra bezi ayrıca biriki kat ortuyle kapatılarak, kavanozlar yoğurt mayalar gibi mayalanmaya bırakılır
Yaklaşık 2 gun bir kenarda mayalanmaya bırakılan kavanozlar, arada kontrol edilir
Yoğurt kıvamından daha sıkıca bir kıvam bağladıklarında kavanozlar buzdolabına alınırlar
10 Gun sonra yemeye hazır hale gelirler Fakat, buzdolabında soğuklanma sureleri biraz daha uzun tutulursa lezzeti ve kıvamı daha artar
alıntı
Sutlu Biber Turşusu Tarifi
Sutlu Biber Turşusu Malzemeler :
1 Kg Carliston Biber
1 Kalıp Sert Beyaz Peynir
5 Kg Koyun veya Keci Sutu
Tuz
imagessutlubibertursusu5ad3eeb8dea6b
Sutlu Biber Turşusu Yapılışı :
Sut iyice kaynatılır
Peynirin de tuz oranı gozonune alınarak arzu edilen oranda tuz ilave edilir
Sut bir kenarda ılınmaya bırakılır ( Yoğurt mayalanacak sutten biraz daha ılık olmalıdır )
Biberler 34 cm uzunluğunda doğranır
Doğranan biberler 1 litrelik kavanozun yarısını dolduracak kadar doldurulur
Kavanozdaki biberlerin uzerini biriki parmak gececek kadar kırıklı sert beyaz peynir konulur
Sutun ılıklığı onemlidir Yoğurt icin tercih edilen sıcaklıktan, biraz daha ılık sut kavanozlara ağzına kadar doldurulur
Kavanozlar sıkıca kapatılır
Ters cevrilen kavanozlar, bir sofra bezi uzerine alınarak uzerleri sıkıca ortulur Sofra bezi ayrıca biriki kat ortuyle kapatılarak, kavanozlar yoğurt mayalar gibi mayalanmaya bırakılır
Yaklaşık 2 gun bir kenarda mayalanmaya bırakılan kavanozlar, arada kontrol edilir
Yoğurt kıvamından daha sıkıca bir kıvam bağladıklarında kavanozlar buzdolabına alınırlar
10 Gun sonra yemeye hazır hale gelirler Fakat, buzdolabında soğuklanma sureleri biraz daha uzun tutulursa lezzeti ve kıvamı daha artar
alıntı