Resimli Sutlu Biskuvili Tatlılar
BİSKUVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler :
Bir litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef0f7ff35
Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Biskuvi pasta
malzemeler :
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Potibor biskuvi
isteğe gore cikolata sos
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef10e4007
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı cırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Biskuvileri irice doğrayın ve butun malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe gore cikolata sos ile servis yapın Afiyet olsun
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık ici
3) 2 cay kaşığı tarcın
4) 4 ad buyuk elma
5) 1 paket petibor biskuvi
6) 1 paket muzlu puding
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef1250e1a
Hazırlanışı:
Tava icerisinde rendelenmiş elmaları,fındık icini şekerimizi ve tarcınımızı iyice karıştıralım Elmaların kendi suyunu cekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız ic malzemesi Bir sure soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kac kaşık biskuvilerin alt kısmını ıslatması icin tepsiye surelim bir kat biskuvi uzerine puding Bir kat daha biskuvi ve hazrladığımız elmalı ic malzemeyi biskuvilerin uzerine yayalım ust kısmına yine birkat biskuvi ve kalan pudingi biskuvilerin hertarafını kapatacak şekilde dokelim isteğe gore uzerini hindistan cevizi veya fındık ile susleyebilirsiniz Afiyet Olsun
Biskuvili Sutlu İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Sut
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Biskuvi
1 Adet Muz
12 Yemek Kaşığı (iri cekilmiş) Fındık
Tarcın (uzerini suslemek icin)
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef13ad0b3
HAZIRLANIŞI
Sut, irmik ve şekeri surekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, goz goz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifce ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dokun, kakaolu biskuvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dokun
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters cevirerek dilimleyin
Uzerine isterseniz sadece tarcın yada bir kasede harmanladığınız, tarcın, fındık kırığı ve toz biskuviyi serpin
Her iki şekilde de cok guzel oluyor
Afiyet olsun
BİSKUVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler :
Bir litre sut
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hulasası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr biskuvi
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef0f7ff35
Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli sute yavaş yavaş ilave edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Biskuviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Uzerine muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Biskuvi pasta
malzemeler :
125 gr Tereyağı
60 ml Kakao
75 ml Toz şeker
1 yumurta
100 gr Potibor biskuvi
isteğe gore cikolata sos
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef10e4007
Tereyağını eritip ocaktan alın Toz şeker ve yumurtayı cırpıp, kakaoyu ekleyip tereyağ ile karıştırın Biskuvileri irice doğrayın ve butun malzemeleri karıştırın Bir kalıba hazırladığınız karışımı koyun Derin dondurucuda bekletin Donduğunda isteğe gore cikolata sos ile servis yapın Afiyet olsun
Pratik Tatlı
Malzemeler
1) 12 su bardağı şeker
2) 12 su bardağı fındık ici
3) 2 cay kaşığı tarcın
4) 4 ad buyuk elma
5) 1 paket petibor biskuvi
6) 1 paket muzlu puding
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef1250e1a
Hazırlanışı:
Tava icerisinde rendelenmiş elmaları,fındık icini şekerimizi ve tarcınımızı iyice karıştıralım Elmaların kendi suyunu cekene kadar pişmesini sağlıyalım Hazırladığımız ic malzemesi Bir sure soğurken pudingimizi hazırlıyalım Hazırlamış olduğumuz pudingden bir kac kaşık biskuvilerin alt kısmını ıslatması icin tepsiye surelim bir kat biskuvi uzerine puding Bir kat daha biskuvi ve hazrladığımız elmalı ic malzemeyi biskuvilerin uzerine yayalım ust kısmına yine birkat biskuvi ve kalan pudingi biskuvilerin hertarafını kapatacak şekilde dokelim isteğe gore uzerini hindistan cevizi veya fındık ile susleyebilirsiniz Afiyet Olsun
Biskuvili Sutlu İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 Lt Sut
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kakaolu (piknik) Biskuvi
1 Adet Muz
12 Yemek Kaşığı (iri cekilmiş) Fındık
Tarcın (uzerini suslemek icin)
imagessutlubiskuvilitatlilar5ad3ef13ad0b3
HAZIRLANIŞI
Sut, irmik ve şekeri surekli karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayıp, goz goz olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Hafifce ıslattığınız, kek kalıbına
(yada isterseniz Borcama) tatlının yarısını dokun, kakaolu biskuvileri ve dilimlenmiş muzları dizin
Az miktarda fındık kırığı serpin ve tatlının diğer yarısını dokun
Buzdolabında 34 saat dinlendirin ve ters cevirerek dilimleyin
Uzerine isterseniz sadece tarcın yada bir kasede harmanladığınız, tarcın, fındık kırığı ve toz biskuviyi serpin
Her iki şekilde de cok guzel oluyor
Afiyet olsun