
Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük kol brokoli
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Dilek eden tavuk bulyon yahut tavuk suyu kullanabilir
Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Yapılışı
- Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
- Üzerini geçecek kadar su ek ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Diğer bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
- Üzerine yavaş yavaş sütü ek ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
- Zerzevatları beşamel sosun üzerine ek ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
- Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ek ederek kıvamı ayarlayın.
- Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
- Son olarak çorbanın süt kremasını ek edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.