Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük kısım brokoli
- 2 su bardağı süt
- 6 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 1 havuç
- 1 et bulyon
- Karabiber
- Tuz
Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel brokoliyi saplarından ayıralım. 4-5 dakika kadar haşlayalım. Suyunu süzüp kenarda bekletelim.
- Tenceremize ocağa alalım. Sıvı yağ ve tereyağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı katıp kavuralım.
- Havuçu rendeleyerek ilave edelim. Havuç yumuşayıncaya kadar kavuralım daha sonra sarımsağımızı rendeleyerek içine karıştıralım.
- Biraz kavurduktan sonra unumuzu ek ediyoruz. Un kokusu gidene kadar kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki suyumuzu ek edelim. Çırpma teliyle süratlice karıştıralım.
- Çorbamız kaynamaya başlayınca haşlamış olduğumuz brokolileri ek edelim.
- 1 tane et bulyon atalım. 4 -5 dakika karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Daha sonra büyük yemek kaşığını alalım sütümüzü katalım süratli hızlı karıştıralım. 4 -5 dakika daha pişirelim.
- Son olarak tuz, karabiberimizi ekleyip 1 -2 dakika daha pişirdikten sonra çorbamızın altını kapatalım.
- Son olarak blenderdan geçirelim.
- Brokoli çorbamız hazır şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun????????????





Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı