Sütlü Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 6 su bardağı su
- Yarım kilo süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz tatlı biber,karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Sütlü Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayı akşamdan ayıklayıp yıkayalım.
- Tencereye ıslayalım.
- Sabahleyin tencereyi ateşe koyalım fokurdayınca buğdayın altını kısalım.
- Buğday yumuşayana kadar pişirelim.
- Diğer tarafta tavaya yağları koyalım.
- Kısık ateşte unu mis gibi kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Suyu çeken buğdayın tencereye kavrulmuş unu koyalım karıştıralım.
- Sütü ilave edelim kıvam alana kadar aynı yöne karıştırarak pişirelim.
- Sonra bir çay kaşığı tuz koyup karıştıralım.
- Servis tabaklarına alınca karabiber toz biber ekelim isteyen toz biber biraz kızdırıp üzerine gezdirelim. Not : tuz çorbaya en son konacak sütün kesilmemesi için.