Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Çikolata Parçalı Çörekler

Sütlü Çikolata Parçalı Çörekler
0
78

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Sütlü Çikolata Kesimli Çörekler Tanımı İçin Malzemeler


12 adet çörek için

200 ml bardak

Hamur için:
  • 4,5-5 su bardağı un (500 g)
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım paket yaş maya yahut kuru maya
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı/ Margarin (80 g)
  • 1 çay bardağı şeker (80 g)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kesim çikolata (100 g)
  • 1 adet yumurta akı
Üzerine:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Sütlü Çikolata Modüllü Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü ılıtın ve içine tereyağı, maya ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın ve 5-10 dk bekletin.
  2. Yoğurma kabın içine 4,5 su bardağı un, şeker, tuz, yumurta akı ve sütlü karışımı ekleyip 10-15 dk yoğurun.
  3. Burada püf noktası hamuru çok yoğurup elastik kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde etmek. Bu noktada un az gelirse azar azar eklenebilir.
  4. Üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın ve yavaşça açın, çikolata kesimlerini ekleyip kısaca yoğurun ve 12 eşit mandalina büyüklüğünde modüllere ayırın.
  6. Hafif unlayıp elinizde beze yapın ve fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  7. Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin.
  8. Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyip çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.
  9. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 20-25 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
  10. Tepside dinlenip soğuduktan sonra afiyetle yiyin.
Sütlü Çikolata Modüllü Çörekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt