Sütlü Çikolata Kesimli Çörekler Tanımı İçin Malzemeler
12 adet çörek için
200 ml bardak
Hamur için:
- 4,5-5 su bardağı un (500 g)
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- Yarım paket yaş maya yahut kuru maya
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı/ Margarin (80 g)
- 1 çay bardağı şeker (80 g)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı kesim çikolata (100 g)
- 1 adet yumurta akı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Sütlü Çikolata Modüllü Çörekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü ılıtın ve içine tereyağı, maya ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın ve 5-10 dk bekletin.
- Yoğurma kabın içine 4,5 su bardağı un, şeker, tuz, yumurta akı ve sütlü karışımı ekleyip 10-15 dk yoğurun.
- Burada püf noktası hamuru çok yoğurup elastik kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde etmek. Bu noktada un az gelirse azar azar eklenebilir.
- Üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hafif unlanmış tezgaha hamuru alın ve yavaşça açın, çikolata kesimlerini ekleyip kısaca yoğurun ve 12 eşit mandalina büyüklüğünde modüllere ayırın.
- Hafif unlayıp elinizde beze yapın ve fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
- Üzerini örtüp 30 dk dinlendirin.
- Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyip çırpın ve çöreklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 20-25 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.
- Tepside dinlenip soğuduktan sonra afiyetle yiyin.