Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sutlu Cikolatalı Tatlılar

Sutlu Cikolatalı Tatlılar
0
129

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Harika Sutlu Cikolatalı Tatlılar

Hindistan Cevizli Sutlu Tatlı
Hindistan Cevizli Sutlu Tatlı Malzemeleri: (6 kişilik)
15 cay bardağı un
2 cay bardağı toz şeker
60 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 litre sut
Uzerı icin
Toz Antep fıstığı
Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Sutlu Tatlı HAZIRLANMASI

imagessutlucikolatalitatlilar5ad3cf81b6bbd

Bir tencerenin icerisinde tereyağını eritip unu ekleyerek kavurun Vanilya haric diğer tum malzemeleri tencereye ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin on dakika kadar mikserle cırpın Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat bekletin Uzerini Antep fıstığı ve hindistan cevizi ile susleyerek servis yapabilirsiniz
Hepsini gormek icin tıklayın

AFYON LOKUMU

Ayfon lokumu Muhallebi icin:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 litre sut
1 bardak şeker
1 paket vanilya
12 parca damla sakızı
Krema icin:
1 bardak sut
½ paket creme ole (cikolatalı)
½ paket krem şanti
Ust kaplaması icin :
½ su bardağı hindistan cevizi
23 yemek kaşığı kakao
23 yemek kaşığı pudra şekeri

imagessutlucikolatalitatlilar5ad3cf84a3214

Yapılışı:
125 gram tereyağı ve 1 bardak unu kavurdum 1litre sutu yavaş yavaş ekledikten sonra 1 bardak şekeri de ilave ettim ve muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırdım Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ve biraz toz şekerle birlikte tunc havanda toz haline getirdiğim damla sakızını ilave edip iyice karıştırdım Muhallebi soğurken 1 bardak sut, yarım paket creme ole ve yarım paket krem şantiyi cırparak kremayı hazırladım Buyuk boy fırın tepsisinin tabanına strec film yerleştirdim ve uzerini kakao, hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımıyla kapladım Soğuyan muhallebiyi yavaşca bu karışımın uzerine doktum Muhallebinin uzerini de hazırladığım krema ile kapladım Strec filmin her iki kenarından tutarak kaldırdım boylece ortada iki tane rulom oldu Uzerini strec filme sarıp bir sure buzdolabında beklettim ve sonrasında tatlım servise hazır
Afiyet olsun

Sutlu ve Cikolatalı Tatlı

Sutlu ve Cikolatalı Tatlı Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Yarım paket (125 gr) margarin
1 kg sut (2 yemek kaşığı sos icin ayrılır)
1 paket vanilya
80 gr bitter cikolata
1 muz
10 adet kakaolu kare biskuvi

imagessutlucikolatalitatlilar5ad3cf866e03b

Hazırlanışı:
Bir tencereye margarin konur ısıtılır, un ilave edilir, cok hafif rengi donunceye kadar kavrulur Toz şeker eklenir, bir iki kere karıştirılır Azar azar sut aktarılır En son vanilya da eklenir ve kaynayıncaya kadar durmadan karıştırılır Kaynamaya başladıktan sonra 35 dk daha kaynatmaya devam edilir ve altı kapatılır Hemen, ici hafif ıslatılmış kucuk kaselere veya plastik dondurma kaplarına koyulur Soğuduktan sonra bir gece derin dondurucuda bekletilir Derin dondurucudan cıkarılıp bir sure beklendikten sonra ters cevrilerek kaselerden cıkarılır ve tabaklara konulur Buzdolabının alt raflarında bekletilir Tatlının yenecek kıvama gelmesi icin ikram edilmeden 56 saat once derin dondurucudan cıkarılmış olması gerekir
Diğer yandan tatlının ustune dokulecek cikolatalı sosunu hazırlamak icin bitter cikolata benmari yotemi ile eritilir İcine bir muz, 810 adet kakaolu kare biskuvi ezilerek ilave edilir Uzerine 2 yemek kaşığı sıcak sut eklenir ve blenderdan gecirilir
Tatlı ikram edileceği zaman cikolatalı sostan (sos ılık iken, sıcak olmamalı) uzerine dokulur ve hindistan cevizi ile suslenir

Afiyet olsun