Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütlü Çıtır Ekmek

Sütlü Çıtır Ekmek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
sutlu-citir-ekmek.jpg

Sütlü Çıtır Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya ya da yarım paket yaş maya
  • 4 su bardağı un
Üzerine;
  • 1-2 çorba kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı mısır unu

Sütlü Çıtır Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaba unu alıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
  2. Havuz şeklinde olan yere, maya, tuz, şekeri koyuyoruz. Ilık sütü de ekleyip, ortadaki malzemelerimizi el yardımı ile eritiyoruz.
  3. Daha sonra kenarlardan yavaş yavaş un alarak yoğuruyoruz. Ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel olacaktır ekmeklerimiz.
  4. İyice yoğurulan ekmek hamurumuzun üzerini kapatıp, güzelce sararak 40 dk mayalandırıyoruz.
  5. Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölüp, unlanmış olan tezgaha alıp, biraz rulo şekli verip, uçlarını biraz sivrilterek yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Üzerine temiz bir bez serip, 40 dk kadar el mayasının gelmesini bekliyoruz.
  7. Kabaran ekmeklerin üzerine süt veya su sürüp üzerlerine mısır unu serpiştirip fırına veriyoruz. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar 35-40 dakika da pişecektir.
  8. Ekmeklerle birlikte çelik bir kaba su koyarak, fırının en altına yerleştiriyoruz. Ekmekler nemli ortamda pişmeyi sevdiklerinden, daha lezzetli olmaktadır.
  9. Ayrıca ekmekler kızarmaya başlayınca 1-2 kez, temiz bir fısfısa koymuş olduğumuz temiz sudan hafif hafif sıkıyoruz.
  10. Ekmeklerimiz piştikten sonra, ilk fırın sıcaklığını atınca, temiz bir beze serip dinlendirebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Sütlü Çıtır Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt