Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet domates
- 1 su bardağı hazır yahut kışlık domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz, karabiber
- Yeteri kadar su
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
- Orta uzunluk bir tencereye tereyağı ve unu koyup kısık ateşte kavurun.
- Üzerine domatesi kabukları ile iri modüller halinde doğrayarak ek edin.
- Domates püresini de ekleyip kısık ateşte kaynatın.
- Domatesler yumuşayınca 1 yemek kaşığı salça katıp 1 kaç dakika daha soteleyin.
- Ocağın altını kapatın ve blenderle karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edin.
- Sonra tekrar ocağın altını açıp yaklaşık 500 ml. Su ek edin.
- Kısık ateşte ortada karıştırarak çorbanızı kaynatın. Gerekirse su ek edin.
- Çorbayı ocaktan almadan 3-4 dakika evvel süt, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Sıcak yahut ılık servis yapın.