teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlü Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet domates ya da 2.5 su bardağı domates sosu
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
Sütlü Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınır, un eklenerek biraz kavrulur.
- Domates salçası ve rendelenmiş domatesler eklenir. 3-4 dakika daha kavrulur.
- 4 su bardağı su eklenerek çırpılır.
- Tuzu damak tadınıza nazaran ayarlanır.
- Kaynayana kadar karıştırılarak, kaynadıktan sonra yaklaşık 15dk kısık ateşte pişirilir.
- Servis yapmadan evvel tencereye süt ek edilerek, karıştırılır.
- İsteğe nazaran üzerine kaşar peyniri rendesi ve karabiber serpilir.