![sutlu-ekmek-yumusakcik-cok-lezzetli.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/14/sutlu-ekmek-yumusakcik-cok-lezzetli.jpg)
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı maya
- 2 buçuk su bardağından 1 parmak fazla un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sütü mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alıp karıştırınız.
- Sonra tereyağı hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurunuz.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurmuş oldugunuz hamura pürüzsüz oluncaya kadar yediriniz.
- 30 dakika streçle üstünü kapatıp dinlenmeye bırakınız.
- Daha sonra hamuru 6 parçaya bölüp yavaş yavaş içe doğru kıvırarak bezeler yapınız ve bezelerin üstünü tekrar streçle kapatıp 15 dakika dinlendiriniz.
- Sonra dikdörtgen şekilde elinizle bastırarak açınız uzun kısmından kıvırarak rulo yapınız.
- Hepsine aynı işlemi yapıp borcama diziniz ,üstünü tekrar streçle kapatıp hamur 2 katı oluncaya kadar mayalandırın.
- Üzerine sütü ve tereyağını karıştırıp sürünüz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
- Pişen ekmeklerinizin üstlerine tereyağı sürünüz afiyet olsun.
Sütlü Ekmek (Yumuşacık Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı