Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü (Gaziantep Usulü Tencerede)

Sütlü (Gaziantep Usulü Tencerede)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sutlu-gaziantep-usulu-tencerede.jpg

Sütlü (Gaziantep Usulü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 bardak su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • Tarçın

Sütlü (Gaziantep Usulü Tencerede) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirincimizi sıcak suya ıslayıp bekletelim.
  2. Tenceremize 1 litre sütü ilave edelim ortalama 5 bardak çıkıyor, 1 litre süt, üzerine 4 bardak su ilave edelim toplam süt ve suyu 9 bardağa tamamlayalım.
  3. Islanan pirincimizi süzelim ve tenceremize ilave edip ocağa alalım, orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim.
  4. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatalım ve 1 bardak şeker ilave edelim.
  5. Şekeri ilave ettikten sonra, altını kısarak pişirelim 5 dakikada bir kontrol edelim koyulaşıp kıvam alınca altını söndürelim ve kaselerimize bölüştürelim.
  6. Üzerine tarçın serpebilirsiniz ben sevmediğim için serpmedim. Afiyet olsun.
Not: Şeker ölçüsü tamamen damak zevkinize bağlı şekerli sevenler yarım bardak daha ilave edebilir. Şekersiz sevenlerde daha az ekleyebilir tadına bakarak ayarlayabilirsiniz.

Sütlü (Gaziantep Usulü Tencerede) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,528Konular
981,474Mesajlar
31,389Kullanıcılar
azra74276Son üye
Üst Alt