
Sütlü İrmik Helvası (Helvacı Ali) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı irmik
- 1-2 avuç iri kırılmış ceviz (Tercihe bağlı)
- Tahin pekmez ve kirik fındık
- 1,5 su bardağı seker
- 2 su bardağı süt
Sütlü İrmik Helvası (Helvacı Ali) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını derin ve yayvan bir tavada orta ateşte eritmeye alıyoruz.
- İrmiği ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- Şerbet için şekeri ve sütü bir kaseye alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz ( kaynatmaya gerek yok )
- İrmiği rengi kahverengileşince opsyonel olarak iri kırılmış ceviz içini ilave edip biraz daha kavuruyoruz. Toplam 30-35 dakika sonra sütlü şerbeti yavaşça ilave ediyoruz.
- Ocağın altını orta ateşten küçük ateşe indirip şerbetini çekmesini bekleyelim ara ara da karıştıralım.
- Şerbetini çektikten sonra ocağı kapatalım ve biraz dinlendirelim.
- Ben helvacı ali de yediğim helva gibi sunum yapmak istedim sufle kaselerime koyup üzerini düzleştirdim ve tahin pekmez ile süsledim.
- Son olarak da kırık fındık ilave ettim. Deneyecek olanlara afiyet olsun
.