Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- Dilediğiniz kadar dolmalık fıstık yada ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz .
- Bütün materyalleri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ocakta ısıtıp altını kapatıyoruz.
- Margarin ve sıvı yağını alıp eritiyoruz.
- Fıstık-ceviz ve irmiği de ekleyip yağda rengi yoğunlaşıncaya kadar kavuruyoruz.
- Rengi yoğunlaşan irmiğe şerbeti ekleyip karıştırıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.
- 10 dakika dinlenip içerisine dondurma koyup servis edebilirsiniz.