Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sutlu-irmik-helvasi.jpg

Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller


Helvası için:
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı un
  • 125 gram (Yarım paket) margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı

  1. İrmik ve un yağda kavrulur, rengi hafif yoğunlaşınca ceviz eklenir ve hafif kavrulur.
  2. Şerbet materyalleri karıştırma kabında homojen formda karıştırılır ve kaynatılmaz. Helvaya yavaş yavaş eklenir ve 2-3 da dk şerbet eklendikten sonra kavrulur.
  3. Ocak kapatılır ve tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
  4. 10-15 dk dinlenip şerbetini çektikten sonra ister sıcak isterseniz soğuk ve dondurmayla servis edilir.
 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt