Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
Helvası için:
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı un
- 125 gram (Yarım paket) margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
Sütlü İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
- İrmik ve un yağda kavrulur, rengi hafif yoğunlaşınca ceviz eklenir ve hafif kavrulur.
- Şerbet materyalleri karıştırma kabında homojen formda karıştırılır ve kaynatılmaz. Helvaya yavaş yavaş eklenir ve 2-3 da dk şerbet eklendikten sonra kavrulur.
- Ocak kapatılır ve tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
- 10-15 dk dinlenip şerbetini çektikten sonra ister sıcak isterseniz soğuk ve dondurmayla servis edilir.