Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası
0
19

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 bardak su ve süt (1 bardak su 1 bardak süt biçiminde olacak)

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağ yada margarin eritilecek. İçine isteğe bağlı fıstık atıp irmikle birlikte kavurabilirsiniz. İrmik uygunca kavrulacak.
  2. Kavrulurken bir yanda su, süt, şeker karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılacak.
  3. Kavrulmuş olan irmiğe bu karışım dökülerek suyunun çekmesi sağlanır.
  4. Suyu çektikten sonra dinlenmeye bırakılır. Dilek ettiğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
Not: Bardak ölçüsü 250 ml dir. Dondurma kasığıyla biçim verildi.

Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt