teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlü İrmik Tatlısı (Az Gereç Nefis Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı
- 11 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Sütlü İrmik Tatlısı (Az Materyal Nefis Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye sütü dökelim, akabinde şekeri, irmiği ve vanilyayı ek edip, çırpalım ve ocağa alalım karıştırarak pişirelim.
- Göz göz kaynayınca tereyağ ekleyelim tereyağ eridiğinde ocaktan alalım.
- Fırça yardımı ile borcam tepsiyi yağ sürelim ve tatlımızı borcam tepsiye dökelim, yayalım ve dolaba kaldıralım.
- 1 saat sonra dilimleyelim ve servise hazır afiyet olsun ☺