Resimli Sutlu İrmik Tatlısı
Malzemeler
1 kg sut
1 su bardağı irmik
7 corba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 corba kaşığı margarin
1 corba kaşığı hindistancevizi
Sus icin:
Hindistancevizi
Dovulmuş antepfıstığı veya tarcın
imagessutluirmiktatlisiresimli5ad3edc3ae108
Hazırlanışı
Soğuk sute toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 corba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba dokup soğutun
Uzerini antepfıstığı veya tarcınla susleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın
Malzemeler
1 kg sut
1 su bardağı irmik
7 corba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 corba kaşığı margarin
1 corba kaşığı hindistancevizi
Sus icin:
Hindistancevizi
Dovulmuş antepfıstığı veya tarcın
imagessutluirmiktatlisiresimli5ad3edc3ae108
Hazırlanışı
Soğuk sute toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 corba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba dokup soğutun
Uzerini antepfıstığı veya tarcınla susleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın