Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 50 gram tereyağ (2 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- Çikolatalı sos
- Mevsim meyvesi (Ben çilek ve kiraz kullandım)
Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Vanilya hariç tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı gidince vanilyayı da ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra kolay çıkarabilmek için kullanacağımız kalıbı ıslatalım ve tatlımızı kaba yerleştirip dolapta dinlendirelim.
- O sırada meyvelerimizi doğrayalım ve çikolatalı sosumuzu kaynatıp soğutalım.
- Kalıplaşan tatlımızı bir servis tabağına aksi çevirelim üzerine biraz çikolata sos döküp meyveleri yerleştirelim üzerine tekrar çikolatalı sos dökelim.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun ????????