Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 8-10 yemek kaşığı şeker (tatlı isteğinize göre)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 pk kremşanti
- Antep fıstığı, tarçın..
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencerede koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- İstediğiniz servis tepsisinin içine sudan geçirip karışımı döküyoruz.
- 3 saat buzdolabında kalırsa daha iyi kalıbı çıkar.
- Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
- Ben üzerine süs için kremşanti ve meyve ile süsleme yaptım. Sizler de yapmak isterseniz çikolata sosu veya başka kremayı soğuk olarak ekleyip 1 saat kadar daha dolapta dinlendirin. Afiyet olsun ????.