Sütlü İrmikli Portakallı Tatlı Tanımı İçin Gereçler
- 6 bardak süt
- 8 kaşık irmik
- 7 kaşık şeker
- 1 paket vanilin
- 1 kaşık tereyağ
- 1 kaşık hindistan cevizi
- Bunlarla irmikli kısmı hazırla
- 3 bardak portakal suyu
- 4,5 kaşık nişasta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
Sütlü İrmikli Portakallı Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hafif, pratik bir lezzet bombası????
- Portakal sosunu hazırlamak için nişastayı, şekeri ve portakal suyunu alarak karıştıralım.
- Daha sonra tencereyi ocağa alalım ve koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Sosumuzu ocaktan alalım ve su ile ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
- Sosumuzu güzelce yayalım. Sosun birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- İrmikli muhallebi katı için tereyağ ve vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alıp koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirelim. Göz göz olunca tereyağ ve vanilya ekleyip şöyle bir karıştırıp ocaktan alalım.
- Buzdolabından aldığımız portakallı sosun üzerine muntazam bir biçimde irmikli muhallebiyi yayalım.
- Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına alıp 3-4 saat bekletelim.
- Çıkarıp istediğimiz halde üzerine süsleme yapabiliriz.