Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütlü İrmikli Portakallı Tatlı

Sütlü İrmikli Portakallı Tatlı
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sutlu-irmikli-portakalli-tatli.jpg

Sütlü İrmikli Portakallı Tatlı Tanımı İçin Gereçler

  • 6 bardak süt
  • 8 kaşık irmik
  • 7 kaşık şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık hindistan cevizi
  • Bunlarla irmikli kısmı hazırla
Portakallı kısım için;
  • 3 bardak portakal suyu
  • 4,5 kaşık nişasta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

Sütlü İrmikli Portakallı Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Hafif, pratik bir lezzet bombası????
  1. Portakal sosunu hazırlamak için nişastayı, şekeri ve portakal suyunu alarak karıştıralım.
  2. Daha sonra tencereyi ocağa alalım ve koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Sosumuzu ocaktan alalım ve su ile ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
  4. Sosumuzu güzelce yayalım. Sosun birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  5. İrmikli muhallebi katı için tereyağ ve vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alıp koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirelim. Göz göz olunca tereyağ ve vanilya ekleyip şöyle bir karıştırıp ocaktan alalım.
  6. Buzdolabından aldığımız portakallı sosun üzerine muntazam bir biçimde irmikli muhallebiyi yayalım.
  7. Sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına alıp 3-4 saat bekletelim.
  8. Çıkarıp istediğimiz halde üzerine süsleme yapabiliriz.
Afiyet olsun ????????
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt